Trisslotten

Denna skraplott lanserades 1986 av Svenska spel och är lika populär nu som då. Nu för tiden finns den inte bara som fysisk skraplott utan går även att köpa och skrapa online. Det finns idag tre olika varianter på trisslotten.

Den vanliga trisslotten som kostar 30 kronor, och har nio olika skrapfält där man skrapar fram olika siffror. Får du tre likadana har du vunnit det belopp som siffrorna i en ruta visar. Högsta vinsten som går att vinna direkt på en vanlig trisslott är 1 miljon kronor direkt på skrapet och det går även att multiplicera sin vinst. Det får man chansen till genom att skrapa ett fält markerat med ett X, den gör att man har chansen att få allt från en gånger vinsten till tio gånger vinsten.

Den andra varianten kallas för Dubbeltriss och är precis som det låter, två trisslotter som sitter ihop på en lott. Den kostar 60 kronor och du kan kombinera skrapfälten med varandra vilket gör att vinstchansen ökar något. Även på denna variant finns X rutan där du kan multiplicera din vinst om du har tur.

En Jättetriss som den tredje varianten kallas, består av fyra olika spelfält med nio skrapfält i varje, det är alltså en dubbel, Dubbeltriss. Den kostar inte helt oväntat 120 kronor att köpa och det gäller som vanligt att få tre lika för att vinna. På denna variant kan du dock inte kombinera de olika skrapfälten för att vinna, men du har ju fyra chanser å andra sidan.